≡ Menu

Oplossen van Kat Plasproblemen

Katten met plasproblemen komen vaker voor dan je denkt.
Een belangrijk ding om te weten van een kat met plasproblemen is dat het waarschijnlijk is dat ze hiermee iets tegen je willen zeggen.

Wat bedoel ik hiermee?

Nou, katten zijn extreem schone dieren. Als ze de keuze krijgen, zullen een schone plek kiezen om hun behoefte te doen, zoals de kattenbak. Het is wanneer er dingen zijn die ze niet leuk vinden of stress van buitenaf, dat de kat zijn bak zal verlaten en een andere plek hiervoor in de plaats zal uitzoeken.

Het is belangijk om te weten dat een kat die naast de bak plast zich niet misdraagt. Je mag nooit en te nimmer een kat corrigeren voor ongeschikte plasgewoontes.

Hier is een kort lijstje ter controle om je te helpen met het oplossen van het plasprobleem.

1. Is de kattenbak schoon?
Dit is een beetje een duidelijk vraag maar iets wat vaak over het hoofd wordt gezien. Wees eerlijk, maak je de bak vaak genoeg schoon en dan ook goed genoeg?

2. Waar is de kattenbak?
Kattenbak afkeer kan vaak komen door de plaats van de bak. Is het een drukke omgeving? Is het verstopt in een kast?

Aan de ene kant wil je je kat wat privacy geven dus de bak middenin de woonkamer plaatsen is niet echt een goed idee. Maar aan de andere kant wil je het ook niet in de kast plaatsen waar het vergeten zal worden en niet vaak genoeg schoongemaakt wordt.

Het oplossen van de plasproblemen van je kat begint met een grondig onderzoek naar het onderwerp en tot op de bodem uitzoeken waarom je kat buiten de bak plast.

Zorg ervoor dat je als eerste met je kat naar de dierenarts gaat omdat een urineweginfectie een erg goede mogelijkheid is en rede nummer voor een kat om te plassen waar het niet hoort.

binnen 4 dagen weer in de bak plassende kat

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment