≡ Menu

Kattenplas opruimen.. Tips!

Als er een geur is die moeilijker weg te krijgen is dan een andere, is het wel de geur van katten plas. Wat je ook probeert, het lijkt er wel op dat schrobben het alleen maar erger maakt.

Misschien heb je geld uitgegeven aan speciale producten en, zonder twijfel, deze producten zijn goed in het verwijderen van kattenplas. Maar wat als ik je kon vertellen dat er alternatieven zijn die je zelf thuis kunt maken maar wel net zo effectief zijn als de commerciële producten. Een erg effectief recept is het volgende:

Precies een kwart waterstofperoxide (3%) 1/4 kopje zuiveringssoda
Een theelepel vloeibare zeep

Mix deze producten door elkaar (voorzichtig) en doe het in een spuitfles. Voorzichtigheid is geboden bij het mixen omdat je geen mini explosie in je handen wil veroorzaken.

Je kunt nu het aangedane gebied grondig nat maken. Test eerst een onopvallende stukje van het gebied op kleurechtheid omdat de waterstofperoxide sommige materialen doen verbleken.

Om het gebied zo accuraat mogelijk te kunnen vinden, is het aan te raden om een uv licht te gebruiken. Je kunt het gebied aftapen met schilderstape zodat je, wanneer je het licht weer aanzet, je precies kunt zien waar je moet spuiten.

Het verwijderen van katten plas is een klus die niemand wil doen, maar met het bovengenoemde recept kun je het gebied grondig schoonmaken en er zeker zijn dat alle resten weg zijn.

De volgende taak is uitzoeken waarom je kat in de eerte instantie naast de kattenbak plast. Gelukkig ben je deze site tegengekomen waar je alle antwoorden op deze vraag kunt vinden.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment