≡ Menu

De 3 Dingen Die Je Moet Doen Om Je Kat Te Laten Stoppen Met Plassen Op Vloerbedekking

Als je wilt voorkomen dat je honderden euro’s uit moet geven aan nieuw beddengoed en tapijt omdat je kat naast de bak plast, dan zal dit artikel misschien wel eens de antwoorden kunnen hebben waar je naar op zoek bent.

Ik zal bespreken hoe medische problemen, chemische aantrekking en psychologische stress de 3 meest voorkomende oorzaken zijn van ongeschikt urineren bij katten. Door te leren over deze oorzaken zul je in staat zijn om stappen te ondernemen om je kat te hertrainen in het gebruiken van de kattenbak voordat er nog meer schade wordt aangericht.

Het allereerste wat je MOET doen is met je kat naar de dierenarts gaan. Een kat met een medisch probleem zoals een urineweginfectie of nierziekte, zal je waarschijnlijk een boodschap proberen te geven door op je bed of vloerbedekking te plassen.

Vraag om een algeheel onderzoek en vergeet niet het ongeschikte plasgedrag te vermelden aan je dierenarts. Alleen wanneer je medische problemen hebt laten behandelen kun je doorgaan naar de volgende stap en proberen de gedragsproblemen aan te pakken die je kat misschien heeft.

De volgende stap zou zijn om alle beddengoed en tapijt weg te gooien waar je kat op heeft geplast. De geur van plas heeft een sterke aantrekkingskracht op je kat, die hierdoor opnieuw wordt aangespoord om op die plek te gaan plassen. Ook als denkt je dat je alle sporen van de kattenpis hebt verwijderd, je kat ruikt het waarschijnlijk nog wel.

Als het niet mogelijk is om alles weg te gooien waar de kattenplas inzit, kun je proberen om deze plek te behandelen met een stoomreiniger of een commerciëel product gebruiken die zegt dat het de geur en de organische samenstelling van urine kan elimineren.

De derde factor die je moet bekijken is stress. Als je kat op welke manier dan ook gestressed is, zal hij, buiten “vreemd” miauwen, proberen de boodschap duidelijk te maken via hun blaas. Als je meer dan één kat hebt zorg er dan voor dat je MINSTENS één kattenbak per kat hebt en nog beter is één extra. Ze hebben hun eigen plek nodig en gedwongen worden om samen te zijn is een recept voor ongeschikt urineren.

Deze 3 elementen samen zullen je een heel eind laten komen wanneer je probeert om je kat te laten stoppen met het plassen op je bed. Mijn vrouw en ik hebben deze lessen de harde manier moeten ondervinden met onze kat die vaak op één plek plastte wat erin resulteerde dat het plafond van de benedenburen beschadigde. Het is onnodig te zeggen dat dit ons een fortuin heeft gekost waardoor we wisten dat we aktie moesten ondernemen.

We hebben op internet veel gelezen over hoe we kat konden stoppen met het plassen op het tapijt en we waren niet helemaal tevreden over wat we vonden.

De maanden daarna hebben we alle relevante informatie verzameld en interviews gehouden met dierenartsen in onze omgeving en vanover de hele wereld.

De resultaten van ons onderzoek zijn hier te vinden of op http://www.katplastinhuis.nl waar we veel artikelen op hebben die gaan over ongeschikt urineren bij katten.

Een kat die naast de bak plast is een frusterend probleem en kan ook nog eens dodelijk zijn voor je kat als je niet weet wat je moet doen. Maak je huiswerk en help je kat, voordat het te laat is.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment