≡ Menu

Kattenplas opruimen.. Tips!

Als er een geur is die moeilijker weg te krijgen is dan een andere, is het wel de geur van katten plas. Wat je ook probeert, het lijkt er wel op dat schrobben het alleen maar erger maakt.

Misschien heb je geld uitgegeven aan speciale producten en, zonder twijfel, deze producten zijn goed in het verwijderen van kattenplas. Maar wat als ik je kon vertellen dat er alternatieven zijn die je zelf thuis kunt maken maar wel net zo effectief zijn als de commerciële producten. Een erg effectief recept is het volgende:

Precies een kwart waterstofperoxide (3%) 1/4 kopje zuiveringssoda
Een theelepel vloeibare zeep

Mix deze producten door elkaar (voorzichtig) en doe het in een spuitfles. Voorzichtigheid is geboden bij het mixen omdat je geen mini explosie in je handen wil veroorzaken.

Je kunt nu het aangedane gebied grondig nat maken. Test eerst een onopvallende stukje van het gebied op kleurechtheid omdat de waterstofperoxide sommige materialen doen verbleken.

Om het gebied zo accuraat mogelijk te kunnen vinden, is het aan te raden om een uv licht te gebruiken. Je kunt het gebied aftapen met schilderstape zodat je, wanneer je het licht weer aanzet, je precies kunt zien waar je moet spuiten.

Het verwijderen van katten plas is een klus die niemand wil doen, maar met het bovengenoemde recept kun je het gebied grondig schoonmaken en er zeker zijn dat alle resten weg zijn.

De volgende taak is uitzoeken waarom je kat in de eerte instantie naast de kattenbak plast. Gelukkig ben je deze site tegengekomen waar je alle antwoorden op deze vraag kunt vinden.

{ 0 comments }

Oplossen van Kat Plasproblemen

Katten met plasproblemen komen vaker voor dan je denkt.
Een belangrijk ding om te weten van een kat met plasproblemen is dat het waarschijnlijk is dat ze hiermee iets tegen je willen zeggen.

Wat bedoel ik hiermee?

Nou, katten zijn extreem schone dieren. Als ze de keuze krijgen, zullen een schone plek kiezen om hun behoefte te doen, zoals de kattenbak. Het is wanneer er dingen zijn die ze niet leuk vinden of stress van buitenaf, dat de kat zijn bak zal verlaten en een andere plek hiervoor in de plaats zal uitzoeken.

Het is belangijk om te weten dat een kat die naast de bak plast zich niet misdraagt. Je mag nooit en te nimmer een kat corrigeren voor ongeschikte plasgewoontes.

Hier is een kort lijstje ter controle om je te helpen met het oplossen van het plasprobleem.

1. Is de kattenbak schoon?
Dit is een beetje een duidelijk vraag maar iets wat vaak over het hoofd wordt gezien. Wees eerlijk, maak je de bak vaak genoeg schoon en dan ook goed genoeg?

2. Waar is de kattenbak?
Kattenbak afkeer kan vaak komen door de plaats van de bak. Is het een drukke omgeving? Is het verstopt in een kast?

Aan de ene kant wil je je kat wat privacy geven dus de bak middenin de woonkamer plaatsen is niet echt een goed idee. Maar aan de andere kant wil je het ook niet in de kast plaatsen waar het vergeten zal worden en niet vaak genoeg schoongemaakt wordt.

Het oplossen van de plasproblemen van je kat begint met een grondig onderzoek naar het onderwerp en tot op de bodem uitzoeken waarom je kat buiten de bak plast.

Zorg ervoor dat je als eerste met je kat naar de dierenarts gaat omdat een urineweginfectie een erg goede mogelijkheid is en rede nummer voor een kat om te plassen waar het niet hoort.

binnen 4 dagen weer in de bak plassende kat

{ 0 comments }

Als je wilt voorkomen dat je honderden euro’s uit moet geven aan nieuw beddengoed en tapijt omdat je kat naast de bak plast, dan zal dit artikel misschien wel eens de antwoorden kunnen hebben waar je naar op zoek bent.

Ik zal bespreken hoe medische problemen, chemische aantrekking en psychologische stress de 3 meest voorkomende oorzaken zijn van ongeschikt urineren bij katten. Door te leren over deze oorzaken zul je in staat zijn om stappen te ondernemen om je kat te hertrainen in het gebruiken van de kattenbak voordat er nog meer schade wordt aangericht.

Het allereerste wat je MOET doen is met je kat naar de dierenarts gaan. Een kat met een medisch probleem zoals een urineweginfectie of nierziekte, zal je waarschijnlijk een boodschap proberen te geven door op je bed of vloerbedekking te plassen.

Vraag om een algeheel onderzoek en vergeet niet het ongeschikte plasgedrag te vermelden aan je dierenarts. Alleen wanneer je medische problemen hebt laten behandelen kun je doorgaan naar de volgende stap en proberen de gedragsproblemen aan te pakken die je kat misschien heeft.

De volgende stap zou zijn om alle beddengoed en tapijt weg te gooien waar je kat op heeft geplast. De geur van plas heeft een sterke aantrekkingskracht op je kat, die hierdoor opnieuw wordt aangespoord om op die plek te gaan plassen. Ook als denkt je dat je alle sporen van de kattenpis hebt verwijderd, je kat ruikt het waarschijnlijk nog wel.

Als het niet mogelijk is om alles weg te gooien waar de kattenplas inzit, kun je proberen om deze plek te behandelen met een stoomreiniger of een commerciëel product gebruiken die zegt dat het de geur en de organische samenstelling van urine kan elimineren.

De derde factor die je moet bekijken is stress. Als je kat op welke manier dan ook gestressed is, zal hij, buiten “vreemd” miauwen, proberen de boodschap duidelijk te maken via hun blaas. Als je meer dan één kat hebt zorg er dan voor dat je MINSTENS één kattenbak per kat hebt en nog beter is één extra. Ze hebben hun eigen plek nodig en gedwongen worden om samen te zijn is een recept voor ongeschikt urineren.

Deze 3 elementen samen zullen je een heel eind laten komen wanneer je probeert om je kat te laten stoppen met het plassen op je bed. Mijn vrouw en ik hebben deze lessen de harde manier moeten ondervinden met onze kat die vaak op één plek plastte wat erin resulteerde dat het plafond van de benedenburen beschadigde. Het is onnodig te zeggen dat dit ons een fortuin heeft gekost waardoor we wisten dat we aktie moesten ondernemen.

We hebben op internet veel gelezen over hoe we kat konden stoppen met het plassen op het tapijt en we waren niet helemaal tevreden over wat we vonden.

De maanden daarna hebben we alle relevante informatie verzameld en interviews gehouden met dierenartsen in onze omgeving en vanover de hele wereld.

De resultaten van ons onderzoek zijn hier te vinden of op http://www.katplastinhuis.nl waar we veel artikelen op hebben die gaan over ongeschikt urineren bij katten.

Een kat die naast de bak plast is een frusterend probleem en kan ook nog eens dodelijk zijn voor je kat als je niet weet wat je moet doen. Maak je huiswerk en help je kat, voordat het te laat is.

{ 0 comments }
Een kat die op je bed plast in plaats van op de kattenbak is de nachtmerrie van elke katteneigenaar. In dit artikel zal ik het hebben over 3 simpele dingen die je vandaag nog kunt doen om het probleem misschien .
Nummer één op je prioriteitslijstje moet zijn: breng je kat naar de dierenarts. Een kat met een medisch probleem is een serieus probleem, en tijd is belangrijk. Vraag de dierenarts om een algeheel lichamelijk onderzoek en vertel hem/haar dat je kat op je bed plast. Je dierenarts zal waarschijnlijk een urineonderzoek doen om vast te stellen dat je kat een urineweginfectie heeft aangezien dit een veelvorkomende oorzaak is van ongeschikt urineren. Alle medische problemen moeten worden verholpen of uitgesloten voordat je door kunt gaan met het vaststellen of het om een gedragsprobleem gaat.De volgende stap die je moet nemen is alles weggooien waar de kat op geplast heeft. In het geval dat een kat op het bed heeft geplast, moet je ook het beddegoed weggooien. Dit lijkt een beetje drastisch maar het is de effectiefste manier om er zeker van de zijn dat alle chemische aantrekking is verwijderd.Als het iets is wat moeilijk is om helemaal weg te gooien, zoals tapijt, probeer het dan met een sterk schoonmaakmiddel zoals Nature’s Miracle of een stoomreiniger schoon te maken.
kat plast op bed

Ook al denk je dat de geur weg is, er hoeft maar een heel klein beetje achter te blijven en je kat zal dit ruiken waardoor het moeilijk voor hem is om te stoppen met plassen op die plek.

De derde factor waar je je van bewust moet zijn is stress. Als je meerdere katten in je huis hebt, is het belangrijk dat ze allemaal een eigen plek hebben. Ze zouden ook hun eigen kattenbak moeten hebben. Dit kan moeilijk te bereiken zijn als je veel katten hebt maar je moet echt overwegen om dit te doen. Ideaal is het als je één kattenbak meer hebt dan het aantal katten.

Nu je het belang begrijpt van het uitsluiten van medische problemen, schoonmaken van alle gebieden of spullen die nat zijn van de urine en stress uit het leven van je kat halen, ben je goed op weg naar het doel om je kat te latten stoppen met naast de bak te plassen.

Het heeft mijn vrouw en mij veel maanden en veel euro’s gekost om deze waardevolle lessen te leren. We hebben een kat die ons veel geld kost en zenuwachtig overal in ons appartement plast. We waren wanhopig om een oplossing te vinden dus besloten we om het recht in onze eigen handen te nemen.

We hebben op internet veel gelezen over hoe de kat te laten stoppen met plassen op het tapijt en waren niet helemaal tevreden over wat we vonden.

We hebben de maanden daarna alle relevante informatie verzameld en interviews gehouden met dierenartsen in onze omgeving en vanover de hele wereld.

De resultaten van ons onderzoek zijn hier te vinden of op www.katplastinhuis.nl waar we veel artikelen op hebben die gaan over ongeschikt urineren bij katten.

Een kat die naast de bak plast is een frusterend probleem en kan ook nog eens dodelijk zijn voor je kat als je niet weet wat je moet doen. Maak je huiswerk en help je kat, voordat het te laat is.

{ 0 comments }

Als je probeert om je kat, die overal plast, te stoppen, zal dit artikel je laten zien hoe je veel tijd kunt besparen, en zelfs geld. Ik zal je 3 grote oorzaken laten zien waarom een kat zijn kattenbak links laat liggen en hoe je dit binnen de kortst mogelijke tijd kan stoppen.

Locatie, locatie, locatie. Ik bedoel niet waar je kat wat onroerend goed heeft. Ik bedoel de plek die jij als beste locatie hebt uitgekozen voor de kattenbak. Hierbij moet je rekening houden met zaken als loopverkeer en algemene onrust rond de plek waar je kat plast.

Je kat heeft niet de luxe om naar de badkamer te gaan en de deur te sluiten, dus is het aan jou om een plek te maken waar hij wat privacy heeft en niet gestoord kan worden door de hond of de andere katten. Ook is het belangrijk dat je bak weghoudt van zijn eten. Jij wilt toch ook niet eten op de plek waar je je behoefte doet? Je kat ook niet!

kat met kattenbak

een kat wil een rustig plekje om zijn behoeftes te doen

Nu we het toch over de kattenbak hebben, een ander belangrijke factor is het soort grit wat je gebruikt. Sommige katten zijn kieskeurig over de ondergrond en zullen beslissen dat ze het gevoel van klonterig grit niet lekker vinden voelen. Probeer verschillende merken en probeer de geurende grit te vermijden.

De derde grote oorzaak die je moet aanpakken om je kat te stoppen met plassen op alle plekken, is stress. Je kat is veel gevoeliger voor verandering in hun omgeving dan jij of ik, dus hou hem goed in de gaten. Verhuizen of nieuwe huisdieren zijn 2 veel voorkomende redenen waarom een kat zal protesteren met hun blaas.

Nu je het belang begrijpt van de plaatsing van de kattenbak, ondergrond voorkeur en vermijden van stress, kun je beginnen met het oplossen van het ongeschikte urineren van je kat. Mijn vrouw en ik hebben deze lessen op de moeilijke manier moeten leren, onze kat plastte zoveel op één plek in ons appartement dat het begon te lekken, met als resultaat: duizenden euro’s schade aan het plafond van onze benedenburen.
We hebben op internet heel veel gelezen over hoe we onze kat konden laten stoppen, en waren niet helemaal tevreden over wat we konden vinden. We hebben de maanden daarna alle relevante informatie verzameld en interviews gehouden met dierenartsen in onze omgeving en vanover de hele wereld.

Klik hier om je kat te stoppen met het plassen naast de kattenbak in 4 dagen

De resultaten van ons onderzoek zijn hier te vinden of op onze website waar we veel artikelen op hebben die gaan over ongeschikt urineren bij katten. Een kat die naast de bak plast is een frusterend probleem en kan ook nog eens dodelijk zijn voor je kat als je niet weet wat je moet doen. Maak je huiswerk en help je kat, voordat het te laat is.

{ 0 comments }